De nieuwe Aannemersblog

« Terug Start

Een badkamer renovatie

Gepost op

Indien u uw eigen badkamer wilt laten renoveren, komen daar heel wat werkzaamheden bij kijken. U moet niet zomaar gaan slopen, maar u moet vooraf een plan hebben gemaakt wat u wilt gaan doen. Omdat u uw badkamer al langer gebruikt weet u precies wat u wilt behouden. Het is mogelijk om misschien een nieuwe douche te plaatsen of alleen het bad wilt vernieuwen. Het kan ook zijn dat u alles wilt vernieuwen. Nu is het slopen niet een van de moeilijkste werkzaamheden bij een badkamer renovatie. Het slopen zou u zelf kunnen doen. Dat bespaart natuurlijk manuren, dus kosten. 


Het slopen

Wanneer u het geheel gaat slopen, moet u bij een badkamer renovatie zorgvuldig te werk gaan. Het oude sanitair zoals wastafel, toilet, bad en douchecel moeten op de juiste manier worden verwijderd. Alles moet worden afgesloten (afgedopt) zodat u, nadat alles is gesloopt, toch op de andere plaatsen van het huis water kunt gebruiken. Ook de wand- en vloertegels kunnen verwijderd worden. 


Het monteren

De installateur.- Wanneer alles is gesloopt zal de installateur, die u heeft uitgekozen, beginnen met het uitzetten van de maten in de badkamer. Dat moet nauwkeurig worden gedaan omdat zo te bepalen is waar alles geplaatst moet worden.

Leidingen. - Wanneer de maten allemaal zijn aangegeven moeten de leidingen bepaald worden in de badkamer. Dat zijn de leidingen voor de afvoer maar ook de toevoer van het water. Ook de elektriciteitsleidingen moeten worden aangelegd. Daarvoor moeten de sleuven in de muren worden gefreesd.

Plafond. - Indien u een verlaagd plafond wilt hebben, is dit het moment. In het verlaagde plafond kunnen spotjes voor de verlichting worden gemaakt. Ook de afzuiging kan hierop worden aangebracht.

Vloerverwarming. - Wilt u graag warme voeten hebben in de wintermaanden dan kunt u in de vloer de verwarming opnemen. Dat kunt u door een elektrische vloerverwarming aan te brengen of er een aan te sluiten op de huidige verwarming.

Stucwerk. - De wanden kunnen gestukt worden. Ook de vloer kan worden besmeerd. In de vloer ligt de vloerverwarming. 

Coating. - De badkamerwanden worden van een coating voorzien. Dat wordt gedaan om de tegels die aangebracht worden goed te laten hechten.

Kimband. - Door het gebruik van Kimband kunt u lekkages in de badkamer voorkomen. U plaatst de kimband op de plaatsen waar het vochtig kan worden. De band wordt geplaatst voordat er betegeld wordt.

Tegels. - De badkamer kan betegeld worden. Ook de vloertegels kunnen worden gelegd.

Afmonteren. - Nadat de wanden en de vloeren betegeld zijn wordt begonnen aan de afwerking. Eerst moeten de tegels nog gevoed worden waarna het sanitair en dergelijke gemonteerd kan worden. 

De afwerking. - Tot slot moet alles netjes worden afgewerkt. Het geheel moet worden afgekit. Een badkamer renovatie is niet zomaar even gedaan. U moet precies weten hoe de nieuwe badkamer eruit moet komen te zien.

Kijk voor een ervaren en vakbekwame aannemer op De Badkamervakman.nl / Nirox BV.


Delen